Ons bedrijf en onze passie

 

DOCTOR’S ORDERS, the breakfast company, is een volledig onafhankelijke, zelfstandige Nederlandse onderneming die passie heeft om eerlijke en uitgebalanceerde gemaks­voeding te maken voor het ontbijt. Smaakvolle producten met een hoge voedings­waarde, gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediënten.

Bij de product­ontwikkeling baseren wij ons zo veel mogelijk op feiten uit weten­schappelijk onderzoek. Wij volgen deze op de voet en zullen waar nodig onze recep­turen aanpassen, wanneer voldoende bewezen is dat dit de voedings­waarde van onze producten verder kan verbeteren. Grotendeels is onze visie in lijn met wat de officiële overheids­instanties adviseren: het belang van volkoren granen, fruit, noten en vezels en het beperken van de inname van toegevoegde suikers. Maar over het belang van vetten en oliën of over de vraag wat de juiste mix van vetten en oliën zou moeten zijn, hebben wij een enigszins afwijkende mening.

Wij delen de mening dat onverzadigde vetten een groter aandeel in de voeding moeten hebben dan verzadigde vetten. Echter, wij vinden dat alle vetten ongeraffineerd moeten zijn en zo min mogelijk bewerkt. Veel onverzadigde vetten, zoals onder andere zonnebloem­olie, worden intens bewerkt of geraffineerd en verliezen daardoor – in het gunstigste geval – veel van hun goede eigen­schappen. De onverzadigde vetten in onze repen komen allemaal uit de ingrediënten (noten, granen, zaden) zelf en zitten dus nog goed en onaangetast ‘verpakt’ in hun natuurlijke omgeving. Een beperkte inname van ongeraffineerde verzadigde vetten met een middellange keten­structuur, zoals bijvoorbeeld roomboter en kokosolie, vinden wij – vanwege de goede eigenschappen – juist goed passen in een gezonde en gevarieerde levensstijl.

DOCTER’S ORDERS voldoet vanzelf­sprekend aan alle wetten, eisen en verplichtingen betreffende claims, voedsel­veiligheid en integriteit voor mens, flora en fauna.

De Breakfast in-a-bar wordt geproduceerd in een moderne bakkerij in Nederland. Deze bakkerij werkt met onze machines en conform onze specificaties voor recepten en proces en is met het oog op voedsel­veiligheid ‘high level’ BRC gecertificeerd.