Cranberry & Orange

Een voedzaam jasje van deeg, onder andere van 100% volkoren granen en amandelen met vlies, gevuld met dadels, cranberries en sinaasappel. Een heerlijk fris-zure reep, vol fruit. Ons voedzame en lekkere alternatief voor een ‘volkoren boterham met marmalade’.
 

100% volkoren meergranen, noten en fruit

  • Voedzaam
  • Uitgebalanceerd
  • Rijk aan vezels
  • 100% natuurlijk
  • Vrij van E-nummers

Granenreep met cranberry-sinaasappelvulling. Ingrediënten: 22,1% volkoren meergranen (volkorentarwemeel, haverzemelen, tarwekiemen, tarwemout), 38,4% fruit (58,4% gehakte dadels, 32% gedroogde cranberries (75% cranberry, geconcen- treerd appelsap), 2,7% fijngehakte gevriesdroogde cranberry, 2,7% sinaasappelzest, 2,5% geconcentreerd cranberrysap, 1% fijngehakte gevriesdroogde sinaasappel, citroenzest), 6,2% noten (fijngehakte amandelen met vlies), chichoreiwortelvezels, scharrelkippenei, bakkersgist, muscovado suiker, roomboter, gebroken lijnzaad, desemcultuur, zeezout. Kan sporen bevatten van andere noten, pinda’s en sesam.
Allergenen informatie
De allergenen staan vet gedrukt in de ingrediëntenlijst.

DOCTOR’S ORDERS erkent naast deze allergenen ook de volgende allergenen die NIET in dit product zijn verwerkt: schaaldieren, vis, selderij, mosterd, sulfiet, lupine, weekdieren.

Voedingswaarde-informatieper 100 gper 35 g
Energie1393 kJ / 333 kcal488 kJ / 117 kcal
Vet8,2 g2,9 g
- waarvan verzadigd2,3 g0,8 g
Koolhydraten50,7 g17,8 g
- waarvan suikers31,9 g11,2 g
Voedingsvezels15,5 g5,4 g
Eiwitten6,6 g2,3 g
Zout0,7 g0,25 g

DOCTOR’S ORDERS Ontbijt in-een-reep past in een gevarieerd voedingspatroon en een gezonde levensstijl. Net als voldoende beweging en ontspanning, helpt goede voeding mee om lekker in je vel te zitten en je gezond te voelen. Een compleet ontbijt levert ongeveer 300 tot 400 kcal. Met één DOCTOR’S ORDERS-reep (minder dan 150 kcal) heb je dus nog voldoende ‘ruimte’ voor iets erbij of voor iets extra’s later in de ochtend.

Amandel

Een bijzondere noot, zeker wat betreft z’n voedingswaarde. Om de waardevolle eigenschappen zo goed mogelijk te behouden, stoppen we hem rauw (mét vliesje!) in al onze repen.

VOLKOREN TARWEMEEL

Volkoren tarwemeel wordt gemaakt van de gehele tarwekorrel, dus mét de tarwekiem en de vezel. Want juist daarin bevinden zich de belangrijkste voedingsstoffen.

HAVERZEMELEN

Haverzemelen vormen de beschermende vezel- en olierijke buitenlaag van de haverkorrel. Wij gebruiken ze omdat hierin de waardevolste voedingsstoffen zitten.

TARWEKIEMEN

Niet voor niets worden tarwekiemen ‘het goud van de tarwekorrel’ genoemd. Ze zitten barstensvol goede voedingsstoffen en zijn daarom onmisbaar in onze repen.

BAKKERSGIST

In plaats van rijsmiddelen met een E-nummer gebruiken wij echte bakkersgist. Hierin zitten natuurlijke micro-organismen die suikers omzetten in koolzuurgas waardoor het deeg kan rijzen.

DESEMCULTUUR

Door een beslag van meel en water geruime tijd te laten ‘rusten’, ontwikkelt zich de gewenste ‘microflora’ van bacteriën en gisten. Dit desem geeft smaak en geur aan het deeg.

MUSCOVADO

Muscovado-suiker is een unieke, ongeraffineerde bruine rietsuiker die een minimale bewerking heeft ondergaan. Daardoor bevat muscovado-suiker nog alle nuttige stofjes afkomstig uit suikerriet. Wij gebruiken een goede kwaliteit biologisch geteelde muscovado in onze repen.

ROOMBOTER

Roomboter past heel goed in een gevarieerd dieet, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd. Mits je het gebruikt als onderdeel van een mix van gevarieerde ongeraffineerde vetten. En dat doen wij. Met een beetje roomboter (2,5 procent) van koeien die met gras worden gevoerd.

SCHARRELEIEREN

Wij gebruiken in ons deeg verse eieren van scharrelkippen. Kippeneiwit bevat alle essentiële aminozuren. Ook de dooier is waardevol vanwege de vele voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld lecithine.

CITROEN ZEST

Citroenzest is de geraspte gele schil van citroen. De heerlijk fris-zure smaak helpt ons om de geur en smaak van ons deeg te verfijnen.

SINAASAPPEL ZEST

Sinaasappelzest is geraspte oranje schil van sinaasappel. Deze heerlijk frisse sinaasappelsmaak gebruiken wij voor de vulling van onze Cranberry & Orange-variant.

ZEEZOUT

In plaats van het gebruikelijke geraffineerde keukenzout gebruiken wij in ons deeg een klein beetje ongeraffineerd zeezout. Zeezout bevat naast natrium ook nog wat sporen van andere mineralen.

CRANBERRY

De cranberry is een zuur, maar bijzonder besje. Rijk aan vitamines en bioactieve stoffen. Voor DOCTOR’S ORDERS reden genoeg om er een aparte productvariant aan te wijden. Wij gebruiken de gedroogde variant, die gezoet is met 25 procent appelsap.

DADELS

De dadel is een smaakvolle en voedzame vrucht, afkomstig van de dadelpalm. Wij gebruiken, als basis voor de vullingen van onze repen, een mooie kwaliteit ongesuikerde, biologische dadel uit Tunesië.

CICHOREIWORTEL VEZELS

De bittere bladeren van de cichorei kennen we allemaal als witlof. De wortel is bekend vanwege de goede vezels (prebiotica) en vormt met de vezels uit volkoren granen, noten en fruit een rijk en gevarieerd spectrum van diverse soorten vezels.

Bekijk ook onze andere repen.